☰ Menu

Voor wie?

Ben jij student (of voel je je al/nog een beetje student) en bezig met vragen in je leven zoals: Zou er meer kunnen zijn?, Wat is het doel van dit leven?, Waarom is er lijden in de wereld?, Bestaat God echt? Is godsdienst een denksysteem of een relatie? Of ben je gewoon benieuwd wat het christelijk geloof precies inhoudt?

StudentAlpha is een cursus om met deze vragen aan de slag te gaan. Het is een basistraject voor mensen die willen kennismaken met het christelijk geloof of beginnende gelovigen. Of je er nu veel of weinig over weet, of je gelooft of niet, StudentAlpha is er voor jou! StudentAlpha is een plek waar géén vraag als te simpel of te bedreigend wordt gezien. Alle meningen worden gerespecteerd. De cursus is laagdrempelig en in een ontspannen setting gaan we met elkaar in gesprek. Iedere student is van harte welkom!

Je bent van harte uitgenodigd om vrijblijvend een cursusavond mee te maken. Je kunt ermee stoppen wanneer je wilt. We hopen je snel te zien bij StudentAlpha Nijmegen!

Het is wel fijn voor ons om te weten wie er komen in verband met koken van de maaltijden. Elke avond start namelijk met een lekker bord eten.

“Ik ben de Alpha Cursus gaan volgen, omdat ik graag meer over het christelijk geloof wilde weten. Ik ben wel christelijk opgevoed, maar had hier lange tijd niks mee gedaan. Ik had in het begin geen idee wat ik me moest voorstellen van de cursus, maar het is me echt heel goed bevallen. Elke week gingen we lekker eten waarna het inhoudelijke gedeelte volgde. De avonden waren altijd erg gezellig, maar daarnaast ook erg leerzaam. Doordat er veel ruimte was voor eigen inbreng was elke avond anders en kon iedereen zijn verhaal kwijt over het onderwerp dat die avond besproken werd. Ook heb ik dingen over het geloof geleerd door de verhalen die verteld werden. Terugkijkend op de Alpha heb ik het vooral als erg leuk ervaren en zou ik het zo weer overdoen!”

~ Tineke van Althuis

“Zelf ben ik niet christelijk opgevoed. Toch gaf ik mij op voor de Alphacursus. In mijn naaste omgeving waren er die wel gelovig waren. Als leiding bij een scoutinggroep kregen we te maken met nieuwe leden, waar van de ouders erg gelovig waren. Zij eisten hiervoor aandacht en ik vroeg mij af waarom deze mensen zo leefden. Ik had nauwelijks een idee van wat er in de bijbel staat. Ik werd dus geconfronteerd met mijn eigen onwetendheid en na de vakantie besloot ik mij uit interesse toch maar op te geven. Met behoorlijke drempelvrees begaf ik mij voor de eerste keer naar een kerkgebouw, nu niet om het te bekijken, maar om te praten over het Christelijk geloof. Eerst samen eten, dan een lezing, vervolgens discussie en dan nog verder borrelen en napraten. Er was echter vanaf het begin was er een ‘open’ sfeer en ik had het idee dat ik alles kon vragen. Nooit werd mij een mening opgedrongen, en in de discussies waren alle onderwerpen bespreekbaar. Bovendien was het ook erg gezellig. Hoewel ik zelf niet christelijk ben, heb ik het idee dat ik mensen die geloven beter kan begrijpen. Heel af en toe betrap ik mij er zelf op dat het nog niet eens zo’n gek idee zou zijn. Ik heb zeer veel geleerd van zowel teamleden als cursisten.”

~ Gideon Visser

Kosten

De cursus is helemaal gratis! Een eventuele bijdrage is natuurlijk altijd welkom, omdat er wel kosten worden gemaakt voor het eten en het weekend.

Aanmelden

Om je op te geven of meer informatie te vragen kun je altijd mailen naar St.alpha.nijmegen@gmail.com